Fomentant la connexió a través del so amb les sessions de musicoteràpia

A Residencial Sant Gervasi Parc, entenem la importància d’oferir activitats que promoguin el benestar integral dels nostres residents. Una de les més valorades és la musicoteràpia, una pràctica que realitzem cada 15 dies amb la col·laboració de Karim, que visita el nostre centre per oferir dinàmiques amb instruments, cançons i sessions de relaxació.

Què és la musicoteràpia i per què és tan beneficiosa?

La musicoteràpia consisteix en l’ús de la música per promoure el benestar tant emocional com físic. En persones grans, com els nostres residents, aquesta pràctica s’associa a diversos beneficis potencials:

  • Reducció de l’estrès i l’ansietat: La música té un efecte calmant, que pot contribuir a reduir tensions i millorar l’estat d’ànim, afavorint moments de relaxació.
  • Estimulació cognitiva: Participar en activitats musicals permet als residents activar la seva memòria, recordant cançons o melodies familiars. Això pot ser especialment útil per a persones amb deteriorament cognitiu, ajudant-les a mantenir-se connectades amb el seu entorn.
  • Foment de la interacció social: Les sessions grupals de música ofereixen oportunitats per a la interacció, promovent un sentiment de pertinença i reduint l’aïllament social.

L’experiència a Residencial Sant Gervasi Parc

Cada sessió amb Karim és un moment d’alegria i connexió per als nostres residents. Amb la seva energia i habilitat, Karim adapta les activitats a les necessitats del grup, utilitzant diversos instruments perquè tots participin d’alguna manera. Aquestes sessions no només generen benestar immediat, sinó que també fomenten un entorn positiu i relaxant que perdura més enllà del moment.

La musicoteràpia a Sant Gervasi Parc és una de les activitats més esperades pels nostres residents, que troben en la música un mitjà per expressar-se i sentir-se acompanyats.

Si vols saber més sobre aquesta i altres activitats al nostre centre, explora els nostres articles del blog i mantén-te al dia amb les novetats!