Després de la nostra parada a la bella Itàlia, seguim el nostre creuer estiuenc Sant Gervasi Parc recorrent el Mediterrani: descobrint més països, cultures, gastronomies i històries. Vols saber més sobre l’activitat d’aquest estiu atípic? A la nostra residència no ens atura res i, sense moure’ns físicament i amb totes les mesures de seguretat necessàries en aquests temps, hem viatjat més que mai.
Segona parada del creuer estiuenc Sant Gervasi Parc: Grècia
Arribem a Grècia per a descobrir la seva història i la seva cultura de la mà dels Jocs Olímpics. En primer lloc, es va realitzar un taller de manualitats per a fer corones de llorer, complement que després portava cada resident per a celebrar uns minijocs olímpics.
En aquesta activitat es van organitzar diferents jocs: llançament de pes, punteria, entre altres reptes. Un matí molt divertit de competició, complicitat, treball en equip, il·lusió i molts riures!
Després de l’activitat física, duem a terme un joc tipus quizz per a aprendre dades curioses sobre Grècia: “Quants km recorre la torxa olímpica?”, “Els grecs anomenaven al seu poble i la seva cultura: Salamina, Helade o Capitoli?”.
Finalment, es va projectar un documental sobre “L’Acròpoli d’Atenes” i la pel·lícula “Mediterrani” (ambientada a Grècia i premiada amb un Oscar).
Tercera parada: tirem l’àncora a Croàcia
- Slavoljub Eduard Penkala va inventar, l’any 1906, l’actual ploma estilogràfica.
- Ivan Vuvectic, nascut a Hvar, és l’inventor de la dactiloscòpia, l’actual mètode d’identificació de delinqüents mitjançant la seva petjada dactilar.
- La corbata actual té el seu origen en la manera en el qual els soldats croats es nuaven al coll el mocador vermell característic que van portar durant la Guerra dels 30 anys. Ja en la cort parisenca, es va adquirir el costum de nuar-li el mocador “a la croate” derivat en “corbata”. Croàcia està tan orgullosa d’aquesta creació que fins i tot tenen un dia especial per a commemorar tan important invent, així el 18 d’octubre se celebri el Dia de la Corbata.
Ens va encantar el fet que anés a Croàcia on es van inventar les corbates i, per això, decidim que l’activitat que duríem a terme seria l’elaboració de corbates de dos colors per a, posteriorment, diferenciar dos equips en el concurs sobre Croàcia.
Una altra de les activitats, igual que en la resta dels països visitats, va ser reunir-nos a la sala d’audiovisuals per a veure la pel·lícula “L’avi que va saltar per la finestra i es va deixar anar” i el documental “Cementiri submarins: El Niobe en Silba, Croàcia i la Joola entre Gàmbia i el Senegal”.
Per la Diada, tornem a Barcelona
El creuer estiuenc Sant Gervasi Parc acaba amb el seu retorn a Barcelona just a temps per a celebrar la Diada. Com a manualitat, s’han realitzat roses grogues i vermelles, decorem la sala amb diverses banderes de tot el món, a més d’amb diverses senyeras, una d’elles realitzada pels i les residents l’any passat.
Acomiadem el creuer i l’estiu 2020 amb un bon ball i pica-pica, dient adéu al preciós photocall, on cada resident es va prendre una foto per al record.
Tornarem a solcar les mars, continuarem coneixent i descobrint racons!